Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Ο τζόγος και τα θύματά του


Είναι πραγματικά τραγικό το γεγονός ότι ακόμα και τα πιο απλά παιχνίδια που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο προσπαθούν ν’ αποσπάσουν λεφτά από παιδιά και ενήλικους. Τα τυχερά παιχνίδια και ο τζόγος γενικότερα είναι δυνατόν κάτω από ορισμένες συνθήκες να δημιουργήσουν εθισμό σε ένα παίκτη. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στα παιχνίδια του καζίνο ή τα τυχερά παιχνίδια στο ίντερνετ, αλλά μπορεί να συμβεί σε όλα τα τυχερά παιχνίδια γενικότερα. Το δύσκολο για ένα παίκτη και το οικογενειακό του περιβάλλον είναι πρώτα από όλα να αναγνωρίσουν το πρόβλημα και να το αποδεχτούν. Το επόμενο βήμα είναι να αναζητήσουν βοήθεια από ειδικούς και λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης από τον τζόγο.

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφοροι φορείς που μπορεί κανείς να αναζητήσει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με την εξάρτηση από τον τζόγο. Κάποιοι από αυτούς είναι:
1. Συμβουλευτικός και Θεραπευτικός Σταθμός για άτομα εξαρτημένα από αλκοόλ, φάρμακα και τυχερά παιχνίδια - Θεσσαλονίκη : 2310 542141
2. Συμβουλευτικό Κέντρο για το αλκοόλ και τα τυχερά παιχνίδια (ΑΛΦΑ) - Αθήνα : 210 9237777
3. Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης - Γραμμή SOS : 800 11 10 401 

Συγγραφέας: ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΟΔΩΡΗΣ
Έτος έκδοσης: 2010

Ένας πολλά υποσχόμενος πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας ερευνά τις επιπτώσεις αυτού του σύγχρονου κοινωνικού φαινομένου.


Τι συνέπειες μπορεί να έχει η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου στη ζωή μας; Πώς οι χρήστες συχνά πέφτουν ανυποψίαστοι στην παγίδα του εθισμού; Έχουμε ίσως να κάνουμε με ένα διαφορετικού τύπου ναρκωτικό της σύγχρονης εποχής;
Κλινικές απεξάρτησης, έφηβοι που ζουν σε έναν κόσμο φανταστικό, διεστραμμένοι ενήλικες, chatrooms και έρωτες ψηφιακοί, αλλά και απομόνωση, εκδίκηση, βία και εθισμός συνθέτουν το τοπίο μιας μάλλον κοντινής πραγματικότητας.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου