Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ



Στην εποχή που ζούμε είναι πολύ εύκολο να θέσουμε ερωτήματα, να κάνουμε υποθέσεις και να φανταστούμε πως θα ήταν ένα ζευγάρι να πάει διακοπές χωριστά!
Η κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις, στην κοινωνία, στη ζωή των ανθρώπων, οι δυσκολίες και τα προβλήματα οδηγούν στον αποχωρισμό, την απομάκρυνση των ανθρώπων. Οι παραδοσιακοί τρόποι διασκέδασης ήτανε πάντοτε όλοι μαζί, οι φίλοι, οι γνωστοί, οι συγγενείς. Στις μέρες μας μιλούμε για ελευθερία και δικαιώματα που έχει ο άνθρωπος στην ζωή του ωστόσο, η ελευθερία είναι δράση ενότητας σύνδεσης των ανθρώπων και όχι χωρισμός. Μόνο τότε υπάρχω στην σχέση που σημαίνει επικοινωνία, επαφή, συναναστρέφομαι, συνδιαλέγομαι.
Οι διακοπές δυο ανθρώπων ενός άνδρα και μιας γυναίκας που αγαπιούνται αληθινά, έχουν σοβαρούς λόγους που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον είναι αφετηρία να υπερβούν τις πιο αντίξοες εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες επιτυγχάνοντας την σύσφιξη των δεσμών αγάπης ανάμεσα τους.
Οι διακοπές έρχονται να μας ξεκουράσουν από τις βιοτικές μέριμνες, τις καθημερινές αγωνίες, τα προβλήματα, τα άγχη, το στρες τόσο σωματικά μα περισσότερο λειτουργούν θεραπευτικά προς τον εσωτερικό ψυχικό και πνευματικό κόσμο μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορώ να μάθω, να κατανοήσω κομμάτια του εαυτού μου και του άλλου που δεν γνώριζα.
Στις μέρες μας έχει καλλιεργηθεί το σκεπτικό διακοπές χωριστά από τον άνθρωπο που αγαπώ με την αιτιολογία της σωματικής-ψυχικής κούρασης, να μην σκέφτομαι, να ζήσω ελεύθερα, καινούριες εμπειρίες να μην με ελέγχει το παρελθόν.
Οι διακοπές από μόνες του δεν είναι πηγή ευτυχίας και έμπνευσης για ένα ζευγάρι, το νόημα αυτών εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, τους λόγους και τις διαθέσεις προκειμένου αυτό το διάστημα στην ζωή του ζευγαριού να γίνει αιτία και αφορμή για καινούρια πράγματα στον δεσμό αγάπης και επικοινωνίας και όχι το αντίθετο.
Τα οφέλη των διακοπών αντλούνται όχι από τις εξωτερικές συνθήκες όπως το άνετο κατάλυμα, οι ποιοτικές υπηρεσίες, η πισίνα, το φυσικό περιβάλλον τα οποία έχουν τη θέση τους αλλά, από την εσωτερική ψυχική διάθεση του ζευγαριού για επικοινωνία επαφή και προσέγγιση των προσωπικοτήτων. Τότε δημιουργείται μια ατμόσφαιρα δύναμης και ισχύος ανάμεσα στους δυο ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και γιατί είναι μαζί, εμπνέει το ζευγάρι προς ουσιαστικούς λόγους και σκοπούς στην συμβίωση, την προσωπική τους ζωή με θετική επίδραση στις ελλείψεις, ανασφάλειες, αγωνίες, φόβους, άγχη που μπορεί να φέρουν τα δυο πρόσωπα με κορύφωση, τον φόβου θανάτου και τον αποχωρισμό.
Στο χρονικό διάστημα των διακοπών μαζί με τον άνθρωπο μου διαπραγματεύομαι τις ψυχικές μου διαθέσεις, τις εν-ορμίσεις και επιθυμίες, τους λόγους εκείνους και σκοπούς στην ζωή μου ώστε να πλησιάσω την υγεία, την ψυχική και πνευματική ισορροπία. Τότε οι διακοπές γίνονται χώρος και χρόνος προσωπικής ανασυγκρότησης, ηρεμίας, εσωτερικής γαλήνης, ελευθερίας και όχι αδράνειας και αδιαφορίας για τον σύντροφο μου και κάθε σημαντικό άλλον άνθρωπο της ζωής μου.
Δυο άνθρωποι όσο και να γνωρίζονται συνεχίζουν να είναι δυο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικές σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορά. Η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν είναι προβλέψιμη και προκαθορισμένη ακόμη και σε μια πολύχρονη σχέση-συμβίωση, το χρονικό διάστημα των κοινών διακοπών μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά σε ένα ζευγάρι από την φθορά του χρόνου, μέσα από τον διάλογο, την συζήτηση, τον κοινό χρόνο, την χαλάρωση από τις μέριμνες των εργασιών, με αποτέλεσμα το ζέσταμα των καρδιών του ζευγαριού, το πλησίασμα, το βαθύτερο άγγιγμα, το ζεστό κράτημα, το σφίξιμο του δεσμού αγάπης.
Για να περάσω όμορφα στις διακοπές χρειάζεται να αφήσω τον εαυτό μου να νιώσω, να βιώσω αυτές τις στιγμές με τον άνθρωπο μου, προσφέροντας την ύπαρξη μου όπως πραγματικά είμαι χωρίς φαντασίες, ονειροπολήματα, σενάρια και μυστικά, τότε μπορώ να ζήσω αληθινές στιγμές ευτυχίας, ολοκλήρωσης, αγάπης και έρωτα από εμένα και προς εμένα. Έτσι μπορώ και βλέπω να ακούω θετικά-όμορφα ερεθίσματα, να αισθάνομαι εσωτερική πληρότητα και εξωτερική σωματική ικανοποίηση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ενισχύεται και θωρακίζεται ο δεσμός του ζευγαριού και αποφεύγεται η μεμονωμένη προσωπική ικανοποίηση του καθενός χωριστά.
Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία από κοινού διακοπές ο ένας δίπλα στον άλλον με συναισθήματα αγάπης, θυσίας και προσφοράς σε μια αληθινή σχέση!
Η επιλογή χωριστά διακοπές κρύβει πολλούς κινδύνους, μπορεί να γεννήσει πλήθος προβλημάτων καθώς και ανεπίλυτες δυσκολίες στον ενδιαφερόμενο, στην σχέση, στον άνθρωπο και τους ανθρώπους που αγαπώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
dromostherapeia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου