Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΑΓΑΠΩ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΟΥ





         Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να αγαπούν τη χώρα τους, ώστε να έχουν σχέση κάποια μέρα ως πολίτες. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να δώσουν το καλό παράδειγμα. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, να τους εξηγήσουμε γιατί να αισθάνονται ότι πρέπει να κρατούν τη χώρα τους σε υψηλή εκτίμηση. Θυμηθείτε ότι τυφλός πατριωτισμός μπορεί να είναι επικίνδυνος. Σε κάθε χώρα, ή φυλετική ομάδα οι άνθρωποι έχουν τις δικές τους ηθικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, τις οποίες πρέπει να σέβονται  όπως και αυτοί τις δικές τους.
          Κατάχρηση της χώρας μας ή εκμεταλλευόμενοι κάποιο από τα συστήματα ή τα προγράμματά της δεν είναι ένας καλός τρόπος για να δείξουμε την αγάπη μας. Η διεφθαρμένη δράση έρχεται σε αντίθεση με την υπεραξία που θα πρέπει να είναι στο επίκεντρο του πατριωτισμού μας.
         Σίγουρα δεν χρειάζεται να συμφωνούν με την κάθε περίπτωση και απόφαση που ελήφθη στην ιστορία της χώρας μας και πως μία χώρα μπορεί ν’ ανακάμψει  από τα λάθη του παρελθόντος. Παρά το γεγονός ότι οι αρχές αυτές δεν είναι απόλυτες, να αναλογισθούν κατά πόσο αυτές οι αντιλήψεις οδηγούν σε μια κυβέρνηση που νομίζουν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει με  αγάπη,  με  αξιοκρατία  και σεβασμό προς τους πολίτες της.
         Για τους ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι αγαπάνε τη χώρα τους, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζουν τους στίχους του εθνικού τους  ύμνου, να έχουν κάποια γνώση των ιδρυτών της χώρας  και της εθνικής ιστορίας.
              Να μην αγαπούν τη χώρα τους τόσο πολύ που να τους κάνει να μισούν άλλες χώρες. Κάθε χώρα σε αυτόν τον πλανήτη είναι μεγάλη από μόνη της.
          Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιήσουν το μυαλό τους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου