Σάββατο 14 Μαΐου 2016

Υπάρχουν στιγμές....

..που δε χωράνε σε λέξεις 
μα ούτε σε σιωπές
μόνο σε πράξεις.


κι όπως έλεγε κι ο δάσκαλος Καζαντζάκης
"Δεν υπάρχει πράμα πιο κοντά μας από τον ουρανό· 
η γης είναι κάτω από τα πόδια μας και την πατούμε·

 ο ουρανός είναι μέσα μας.
πηγή: Θραύσματα#Αληθείας   
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ....


Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ξεκινάμε; Έρχομαι και γω μαζί σου..

Ν' απλώσεις ονειροπαγίδες παντού. `Οπου μπορείς. `Ετσι, θα μαζεύεις χαμόγελα, ζωντανά χρώματα, ουρανούς και μάτια καθαρά, λίγη μουσική, ένα θροϊσμα, το φτερούγισμα των χελιδονιών.
 Να γυρίζεις την ομπρέλα σου ανάποδα όταν βρέχει Θεία χάρη.
 `Ετσι, το βλέμμα σου θα μεθάει ουρανό, οι φλέβες σου θα αναζωογονούνται κι η καρδιά θα 'χει γεμάτες με κουράγιο αποθήκες. 
 Να μη τσιγκουνεύεσαι σαν χαμογελάς. Το χαμόγελο είναι ζωή, είναι δυναμική αγκαλιά κι ασπίδα προστασίας. Σκορπίζει απλόχερα ελπίδα και είναι άκρως κολλητικό.
 Να μην αναβάλλεις να εύχεσαι. Το ξέρω πως θα σου φανεί κάπως. Μα, όταν προσεύχεσαι, συλλέγεις Θεϊκά τόξα στις αποσκευές σου.  Και όταν η απόγνωση θα σε τυλίγει, εκείνα θ'ανατέλλουν στο δρόμο σου.
 Κι αν ακόμα νιώθεις πως είσαι ανάξιος ή κατεστραμμένος ή δίχως ελπίδα μην το βάζεις κάτω. Είσαι αυτή την ώρα μόνο ένα στιγμιότυπο. Είσαι κάτι που μπορεί πάντα να γίνεται πι' όμορφο. Και στιγμή τη στιγμή,  ανάσα την ανάσα, έχεις την ελευθερία ν'αποφασίσεις να σηκωθείς. Ονειρέψου, περπάτα, εύχου, χαμογέλα, ζήσε. Σήμερα. Τώρα. Ξεκινάμε; `Ερχομαι και γω μαζί σου.....
                                                                                                                                 Σεβάθ ο Θαλασσινός
ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ