Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο άνθρωπος κάπου θα αναλωθεί, κάπου θα λιώσει. Αν δεν λιώσει στην δουλειά, θα λιώσει στην αμαρτία.  Δεν υπάρχει όμως μεγαλύτερη ευτυχία από το να λιώνει κάποιος στο έργο του Θεού……
Γέροντας Ιωήλ
¨Αθωνική Πολιτεία¨
 Η δε αρετή κτήσις μόνη μεν συγγηράσκει, πλούτου δε κρείττων, χρησιμωτέρα δε ευγενείας εστί. (Η αρετή είναι το μόνο απόκτημα που μένει μαζί  μας  μέχρι  τα  γεράματα,  είναι  καλύτερη από
 τον πλούτο και χρησιμότερη από την ευγενή καταγωγή).
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ 

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ


Πάντοτε ήξερα πως κοιτώντας πίσω στα περασμένα κλάμματα, θα γελούσα!!
Δε σκέφτηκα ωστόσο, ότι κοιτώντας πίσω στα περασμένα γέλια, θα έκλαιγα…!!
Κι όμως ….. δεν φταίνε οι αναμνήσεις.
Οι υπερτιμημένες αναμνήσεις είναι αυτές που κάνουν ζημιά.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Καλημέρα....
Κατάλαβα ότι αυτοί που μιλάνε λίγο, λένε και τα πιο σημαντικά πράγραματα!!
Η έπαρση και η αλαζονεία είναι η μάσκα της ανασφάλειας του κάθε προσώπου....
Οι πραγματικά έξυπνοι και σοφοί άνθρωποι είναι μετριόφρονες και ζουν με ταπείνωση...
Αυτά τα πρόσωπα περιτριγύριζε και όταν θ' αρχίσουν να μιλούν νομίζω πως θα λάβεις μηνύματα καρδιάς και αγάπης.....................      

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

η ζωή είναι ωραία 
   επειδή μας πάει..... π α ρ α π έ ρ α!!

Με "ωραίους" ανθρώπους να μιλάς!
Μ'αυτούς που τιμούν την κάθε λέξη:
"Καλημέρα"  λένε και απλώνεσαι,
"νερό" λένε και ξεδιψάς.
Με αγνούς ανθρώπους να μιλάς 
μ' αυτούς που
"αγάπη" λεν και ανατριχιάζουν,
"εχθρός"  κι ελπίζουν, 
"φωτιά" και καίγονται .......
και σ'ότι συναντούν μόνο καλό προσθέτουν..... 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΓΕΛΟΙOΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ














ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
πηγή: google

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Πρωϊνό δύναμης και ευαισθησίας
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Ευαισθησία και δύναμη πάνε μαζί, όσο κι αν φαίνεται παράξενο. Η φοβία και η ανανδρία  προέρχονται από έλλειψη ενέργειας, από έλλειψη φωτός και σοφίας. Κι ας θυμηθούμε τους αγγέλους , οι οποίοι είναι οντότητες αγνού αλλά πανίσχυρου κι εκλεπτυσμένου φωτός. Δύναμη και ευαισθησία είναι ποιότητες Θεϊκές.

Καλημέραααα..................

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
πηγή: google

Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν ένας εξέχων Ισραηλίτης προφήτης του Θεού. Ήταν γιος του Σωβάκ και καταγόταν από ένα χωριό της ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που πιθανόν ονομαζόταν Θέσβη. Κατοικούσε στη γη Γαλαάδ και έδρασε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, κατά τον 9ο-10ο αιώνα π.Χ..Το όνομα Ηλίας αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎), το οποίο σημαίνει "Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά" ή «Ο Ιεχωβά Είναι Θεός». Αναφορές στον Ηλία περιέχονται και στο Κοράνιο. (6:85· 37:123-132)
Ο Ηλίας υπήρξε εξαιρετικά δραστήριος, δυναμικός και θαρραλέος προφήτης, ενεργώντας ως αντιπρόσωπος του Θεού.

Είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, κάνοντας τους Ισραηλίτες με μια φωνή να πουν: «Αληθώς Κύριος ο Θεός, αυτός ο Θεός» (Βασιλειών Γ ιη' 39.). Δηλαδή, αληθινά! Ο Κύριος, ο Θεός του Ισραήλ, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός και αληθινός Θεός. Ο Ηλίας, επίσης, είναι εκείνος που με τη γλώσσα του εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε ο ουρανός για τρεισήμισι χρόνια. Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και κατέκαυσε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Είναι εκείνος που στο όρος Χωρήβ είδε τον Θεό, όσο είναι δυνατό, βέβαια, να Τον δει άνθρωπος. Είναι εκείνος που έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφού άφησε συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο. Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή. 
Όλα αυτά δείχνουν με πόσο ζήλο υπηρέτησε ο προφήτης Ηλίας το θέλημα του Θεού. Ο προφήτης Ηλίας, είχε βοηθό, μαθητή και διάδοχό του τον Ελισσαίο. Στις 20 Ιουλίου εορτάζουμε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, την εις ουρανούς πυρφόρο ανάβαση του Αγίου ενδόξου Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, και όχι τη μνήμη του, διότι ο Προφήτης Ηλίας δεν έχει γνωρίσει το θάνατο και γι΄αυτό παρέστη, ως εκπρόσωπος των ζώντων, στη Μεταμόρφωση του Κυρίου στο όρος Θαβώρ και αναμένεται να εμφανιστεί και να ελέγξει τον Αντίχριστο, μαζί με τον Προφήτη Ενώχ, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου και Θεού Ημών Ιησού Χριστού, όπως τα ιερά κείμενα μας διδάσκουν, τόσο ο Προφήτης Μαλαχίας, όσο και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
πηγή: βικιπαίδεια

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ


Η αγάπη δεν είναι υποχρέωση, δεν είναι καθήκον. Είναι επιλογή.

Δεν αναλύεται ούτε περιγράφεται.  Η αγάπη βιώνεται: ανοίγει, μοιράζει, εμπιστεύεται, συναισθάνεται, δημιουργεί, μεγαλώνει και ανθίζει.

Έχουμε μάθει να αμυνόμαστε, να επιτεθέμεθα, να κλείνουμε πόρτες, και να εξασκούμε κριτική.

 Μια τραγικότητα που βιώνει ο σημερινός άνθρωπος είναι ότι πολλές φορές αυτοθεοποιείται και απομακρύνεται από την αγάπη του Θεού τρέφοντας την ψευδαίσθηση ότι με αυτό τον τρόπο είναι δυνατό να επιτύχει στη ζωή του.  Επιχειρεί με τις δικές του και μόνο δυνάμεις να κάνει ακόμα και “θαύματα”  αλλά εκείνο που συνεχώς δοκιμάζει είναι την απογοήτευση και την αγωνία.  Και αυτό γιατί αρνείται την παρουσία του Κυρίου στη ζωή του, ο Οποίος είναι ο μόνος που μπορεί να μας προσφέρει θεραπεία σε κάθε μας ασθένεια και βοήθεια σε κάθε μας περίσταση.

Ένα Όραμα - ότι ο κόσμος μας μπορεί να γίνει καλύτερος.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ


Η προσευχή της Αγίας Μαρίνας πρίν τον αποκεφαλισμό της.



«Αναρχε, αθάνατε άχρονε, ακατάληπτε και ανεξιχνίαστε Κύριε, Θεέ των όλων και Δημιουργέ πάσης Κτίσεως, προνοητά και Σωτήρ όλων, όπου εις Σε ελπίζουσι, ευχαριστώ Σοι, όπου με έφερες εις την ώραν ταύτην και ήγγισα εις τον στέφανον της δικαιοσύνης Σου.
Υμνώ και ευλογώ την αναρίθμητον ευσπλαχνίαν και φιλανθρωπίαν Σου, όπου ηθέλησας να με συντάξης με τους εκλεκτούς δούλους Σου. Επίβλεψον και τώρα επ’ εμέ την ταπεινήν, Δέσποτα Θεέ, Κύριε του ελέους, Παντοκράτωρ και παντοδύναμε, επάκουσον της προσευχής μου και πλήρωσον μου τα αιτήματα εις έπαινον.
Και τιμήν και δόξαν του υπεραγίου και προσκυνητού Σου ονόματος, χάρισαι την άφεσιν των αμαρτιών όλων εκείνων, όπου θέλουν οικοδομήσει Εκκλησίαν εις το όνομα της δούλης Σου, να λειτουργούν εις αυτήν προσευχόμενοι, ή γράφουσι το μαρτύριον της αθλήσέως μου, και το αναγινώσκουσι μετά πίστεως, μνημονεύοντες το όνομα της δούλης σου, και καρποφορούσιτο κατά δύναμιν όλων αυτών, λέγω όσοι θεραπεύουσι το οικητήριον του σώματός μου, όπου εμαρτύρησα δι’ αγάπην Σου, συγχώρησον τας αμαρτίας κατά το μέτρον της πίστεως αυτών και μη εγγίση χείρ κολαστήριος, ούτε πείνα, ουδέ θανατικόν ή άλλη βλάβη ψυχής ή σώματος.
Και όσοι με θέλουν εορτάσει δοξολογούντες μετά πίστεως και Σου ζητήσουν σωτηρίαν και έλεος διά μέσου μου, χάρισαι τους εις τούτον τον κόσμο τα αγαθά Σου, να πορεύωνται προς αυτάρκειαν και αξίωσον αυτούς και της επουρανίου Βασιλείας Σου. Οτι Συ ει μόνος αγαθός και φιλάνθρωπος, και των αγαθών δοτήρ εις τους αιώνας, Αμήν.».


ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ




                                                 


Η θαυματουργή εικόνα της Αγ. Μαρίνας Μαΐστρου ήταν οικογενειακό κειμήλιο της Ειρήνης Αμπατζή. Όταν αυτή απεβίωσε στις 21 Σεπτεμβρίου 1932, οι κόρες της Σμαραγδή Καραγεωργίου, Αικατερίνη Μπουσδρούκη και ο γιος της Δημήτριος Αμπατζής, κατόπιν παραινέσεως του τότε Μητροπολίτη Αλεξ/πόλεως Γερβασίου, προσέφεραν τη θαυματουργή εικόνα στην εκκλησία του χωριού. Από τότε ο Ιερός Ναός του Αγ. Γεωργίου Μαΐστρου έγινε και προσκύνημα της Αγ. Μαρίνας.
   Η Ειρήνη Αμπατζή, μετά το θάνατο του συζύγου της του Θ. Αμπατζή το 1911, φεύγει από την Κεσσάνη όπου ζούσε και εγκαθίσταται με τα τρία της παιδιά, στη Μαΐστρο δίπλα στους συγγενείς της, όπου και ασχολείται  με τη ραπτική τέχνη. Αμέσως μετά αρχίζουν να συμβαίνουν τα πρώτα θαύματα. Η Ειρήνη παρατηρούσε ότι δάκρυζε η εικόνα της Αγ. Μαρίνας και μάλιστα πριν από κάποιο δυσάρεστο γεγονός για τον ελληνισμό της περιοχής. Το δάκρυ είχε θεραπευτικές ιδιότητες. Έτσι μόλις μαθαίνονταν ότι η εικόνα άρχιζε να δακρύζει, πλήθος πιστών από τη Μαΐστρο και την Αίνο έσπευδαν να προσευχηθούν και να λάβουν τη χάρη της. Μεταξύ των πιστών υπήρχαν και πολλοί Τούρκοι κυρίως ασθενείς που ζητούσαν τη χάρη της Αγίας. Στο διάστημα αυτό έγιναν πολλά θαύματα όχι μόνο σε Χριστιανούς, αλλά και σε Τούρκους. 
   Μετά τον ξεριζωμό η Ειρήνη Αμπατζή εγκαταστάθηκε μαζί με τους άλλους συγχωριανούς της στη Μαΐστρο 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αλεξανδρουπόλεως. 
Η θαυματουργή εικόνα της Αγ. Μαρίνας δεν ήταν απλά ένα οικογενειακό κειμήλιο, αλλά μια συλλογική συναισθηματική σύνδεση της κοινωνίας της Μαΐστρου και των άλλων προσφύγων της περιοχής της Αίνου. Πολλές οικογένειες συνέχισαν να φέρνουν τους ασθενείς τους να θεραπευτούν, κυρίως ψυχικά  ασθενείς βαριάς μορφής, σχιζοφρενείς ή και δαιμονισμένους, ελπίζοντας σε ένα ακόμη θαύμα, από τα πολλά θαύματα που άκουγαν να γίνονται. Πολλοί είναι οι μάρτυρες περιστατικών, όπου η Ειρήνη ηρεμούσε τους ασθενείς, που ήταν σε έντονη κρίση, άλλοτε με προσευχές και άλλοτε με την επιτακτική φωνή της, πάντοτε όμως με αγάπη και φροντίδα. Δέχονταν, σύμφωνα με μαρτυρίες , πολλές επιθέσεις, κυρίως από δαιμονισμένους, όμως ποτέ κανένας δεν της έκανε κακό, το αντίθετο μάλιστα, ημέρωναν και την υπάκουαν πιστά, μέχρι που έφευγαν απόλυτα υγιείς, μετά από την σαρανταήμερη παραμονή τους στην κατοικία της.
   Από το 1925 και μετά κάτοικοι της Αλεξ/πολης αρχικά, αλλά και από πολλά σημεία του Έβρου αργότερα, κατέφθαναν την εορτή της Αγ. Μαρίνας για να προσκυνήσουν. Έτσι στον πλατανότοπο της Μαΐστρου άρχισε να γίνεται το πανηγύρι με πλήθος κόσμου, που συνδύαζαν το προσκύνημα στην ιερή εικόνα με ημερήσια εκδρομή.
   Το πανηγύρι συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και συνεχώς μεγαλώνει η φήμη του. Αλλά η κινητήριος δύναμη  για τη μεγάλη προσέλευση είναι η πίστη στη θαυματουργή εικόνα της Αγ. Μαρίνας. 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΓΓΟΝΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 1) Πώς λέγονται δύο ίδια κουνούπια; 
- Κουνουπίδια!
 2)  Πώς απαντούν διάφοροι άνθρωποι σε καιρούς αναδουλειάς, 
όταν τους τεθεί η ερώτηση "από δουλειά πώς πάει;" : 
Μανάβης: Κολοκύθια 
Αγρότης: Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι 
Ανθοπώλης: Μαρασμός στο επάγγελμα 
Υφασματέμπορος: Είμαι πανί με πανί  
Ψαράς: Ούτε λέπι 
Φαρμακοποιός: Με το σταγονόμετρο 
Ηλεκτρολόγος: Δε βλέπω φως 
Υδραυλικός: Μούφα η δουλειά 
Έμπορος χαλιών : Χάλια 
Κομμωτής: Τρίχες 
Ψιλικατζής: Ψιλοπράγματα 
Νεκροθάφτης: Ψόφια πράματα 
Βοθρατζής: Σκατά
 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ


Αυτά τα εκπληκτικά γλυπτά από άμμο ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο την αγαπημένη 
καλοκαιρινή ασχολία πολλών για δημιουργία  κάποιου έργου.
  Χρησιμοποιώντας κουβάδες, φτυάρια και αξίνες, μερικοί γλύπτες δημιουργούν αυτά τα εκπληκτικά και ασυνήθιστα αριστουργήματα.
 Ισως κάποιο από αυτά σας εμπνεύσει για να δοκιμάσετε να φτιάξετε κάτι στην επόμενη επίσκεψή σας στην παραλία.......       




























ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΠΗΓΗ:axortagos

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


1) `Ενας οδηγός νταλίκας σταματάει σ’ ένα πάρκινγκ για να κοιμηθεί μέσα στην νταλίκα. Ξαφνικά κάποιος του χτυπάει το τζάμι και τον ρωτάει;
    -Συγνώμη, μήπως έχετε ώρα;
    -Είναι τρεις και είκοσι.
     Μετά από λίγη ώρα ένας άλλος περαστικός του χτυπάει πάλι το τζάμι.
    -Συγνώμη μήπως έχετε ώρα;
    -Είναι τέσσερις παρά δέκα.
     Ο οδηγός για μα μπορέσει να κοιμηθεί, γράφει σ’ ένα μεγάλο χαρτί ¨ΔΕΝ ΕΧΩ ΩΡΑ¨ και το κολλάει πάνω στο παράθυρο.
     Μετά από κάποια ώρα κάποιος του ξαναχτυπάει το τζάμι και του λέει:
    -`Είναι πέντε παρά δέκα………….

    2) Πως λέγεται η πεταλούδα στα Τούρκικα;;;     
        Εμπριμέ κουνούπ……….
 
    3) Φωνάζει ένας άντρας  την γυναίκα του:
       -`Ελα δω γυναίκα! `Εχει ζεστό νερό η θα αρχίσω τα βρισίδια;
       -`Εχει άντρα μου έχει….
       -Ααα πάλι καλά για τι εγώ πιάτα με κρύο νερό δεν ξαναπλένω!!!  

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ



Στην εποχή που ζούμε είναι πολύ εύκολο να θέσουμε ερωτήματα, να κάνουμε υποθέσεις και να φανταστούμε πως θα ήταν ένα ζευγάρι να πάει διακοπές χωριστά!
Η κρίση στις ανθρώπινες σχέσεις, στην κοινωνία, στη ζωή των ανθρώπων, οι δυσκολίες και τα προβλήματα οδηγούν στον αποχωρισμό, την απομάκρυνση των ανθρώπων. Οι παραδοσιακοί τρόποι διασκέδασης ήτανε πάντοτε όλοι μαζί, οι φίλοι, οι γνωστοί, οι συγγενείς. Στις μέρες μας μιλούμε για ελευθερία και δικαιώματα που έχει ο άνθρωπος στην ζωή του ωστόσο, η ελευθερία είναι δράση ενότητας σύνδεσης των ανθρώπων και όχι χωρισμός. Μόνο τότε υπάρχω στην σχέση που σημαίνει επικοινωνία, επαφή, συναναστρέφομαι, συνδιαλέγομαι.
Οι διακοπές δυο ανθρώπων ενός άνδρα και μιας γυναίκας που αγαπιούνται αληθινά, έχουν σοβαρούς λόγους που είναι ο ένας δίπλα στον άλλον είναι αφετηρία να υπερβούν τις πιο αντίξοες εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες επιτυγχάνοντας την σύσφιξη των δεσμών αγάπης ανάμεσα τους.
Οι διακοπές έρχονται να μας ξεκουράσουν από τις βιοτικές μέριμνες, τις καθημερινές αγωνίες, τα προβλήματα, τα άγχη, το στρες τόσο σωματικά μα περισσότερο λειτουργούν θεραπευτικά προς τον εσωτερικό ψυχικό και πνευματικό κόσμο μας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες μπορώ να μάθω, να κατανοήσω κομμάτια του εαυτού μου και του άλλου που δεν γνώριζα.
Στις μέρες μας έχει καλλιεργηθεί το σκεπτικό διακοπές χωριστά από τον άνθρωπο που αγαπώ με την αιτιολογία της σωματικής-ψυχικής κούρασης, να μην σκέφτομαι, να ζήσω ελεύθερα, καινούριες εμπειρίες να μην με ελέγχει το παρελθόν.
Οι διακοπές από μόνες του δεν είναι πηγή ευτυχίας και έμπνευσης για ένα ζευγάρι, το νόημα αυτών εξαρτάται από εμάς τους ίδιους, τους λόγους και τις διαθέσεις προκειμένου αυτό το διάστημα στην ζωή του ζευγαριού να γίνει αιτία και αφορμή για καινούρια πράγματα στον δεσμό αγάπης και επικοινωνίας και όχι το αντίθετο.
Τα οφέλη των διακοπών αντλούνται όχι από τις εξωτερικές συνθήκες όπως το άνετο κατάλυμα, οι ποιοτικές υπηρεσίες, η πισίνα, το φυσικό περιβάλλον τα οποία έχουν τη θέση τους αλλά, από την εσωτερική ψυχική διάθεση του ζευγαριού για επικοινωνία επαφή και προσέγγιση των προσωπικοτήτων. Τότε δημιουργείται μια ατμόσφαιρα δύναμης και ισχύος ανάμεσα στους δυο ανθρώπους που ξέρουν τι θέλουν και γιατί είναι μαζί, εμπνέει το ζευγάρι προς ουσιαστικούς λόγους και σκοπούς στην συμβίωση, την προσωπική τους ζωή με θετική επίδραση στις ελλείψεις, ανασφάλειες, αγωνίες, φόβους, άγχη που μπορεί να φέρουν τα δυο πρόσωπα με κορύφωση, τον φόβου θανάτου και τον αποχωρισμό.
Στο χρονικό διάστημα των διακοπών μαζί με τον άνθρωπο μου διαπραγματεύομαι τις ψυχικές μου διαθέσεις, τις εν-ορμίσεις και επιθυμίες, τους λόγους εκείνους και σκοπούς στην ζωή μου ώστε να πλησιάσω την υγεία, την ψυχική και πνευματική ισορροπία. Τότε οι διακοπές γίνονται χώρος και χρόνος προσωπικής ανασυγκρότησης, ηρεμίας, εσωτερικής γαλήνης, ελευθερίας και όχι αδράνειας και αδιαφορίας για τον σύντροφο μου και κάθε σημαντικό άλλον άνθρωπο της ζωής μου.
Δυο άνθρωποι όσο και να γνωρίζονται συνεχίζουν να είναι δυο ξεχωριστές προσωπικότητες με διαφορετικές σκέψεις, συναισθήματα, συμπεριφορά. Η ανθρώπινη συμπεριφορά δεν είναι προβλέψιμη και προκαθορισμένη ακόμη και σε μια πολύχρονη σχέση-συμβίωση, το χρονικό διάστημα των κοινών διακοπών μπορεί να προσφέρει πολλά θετικά σε ένα ζευγάρι από την φθορά του χρόνου, μέσα από τον διάλογο, την συζήτηση, τον κοινό χρόνο, την χαλάρωση από τις μέριμνες των εργασιών, με αποτέλεσμα το ζέσταμα των καρδιών του ζευγαριού, το πλησίασμα, το βαθύτερο άγγιγμα, το ζεστό κράτημα, το σφίξιμο του δεσμού αγάπης.
Για να περάσω όμορφα στις διακοπές χρειάζεται να αφήσω τον εαυτό μου να νιώσω, να βιώσω αυτές τις στιγμές με τον άνθρωπο μου, προσφέροντας την ύπαρξη μου όπως πραγματικά είμαι χωρίς φαντασίες, ονειροπολήματα, σενάρια και μυστικά, τότε μπορώ να ζήσω αληθινές στιγμές ευτυχίας, ολοκλήρωσης, αγάπης και έρωτα από εμένα και προς εμένα. Έτσι μπορώ και βλέπω να ακούω θετικά-όμορφα ερεθίσματα, να αισθάνομαι εσωτερική πληρότητα και εξωτερική σωματική ικανοποίηση.
Κάτω από αυτές τις συνθήκες ενισχύεται και θωρακίζεται ο δεσμός του ζευγαριού και αποφεύγεται η μεμονωμένη προσωπική ικανοποίηση του καθενός χωριστά.
Ας εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία από κοινού διακοπές ο ένας δίπλα στον άλλον με συναισθήματα αγάπης, θυσίας και προσφοράς σε μια αληθινή σχέση!
Η επιλογή χωριστά διακοπές κρύβει πολλούς κινδύνους, μπορεί να γεννήσει πλήθος προβλημάτων καθώς και ανεπίλυτες δυσκολίες στον ενδιαφερόμενο, στην σχέση, στον άνθρωπο και τους ανθρώπους που αγαπώ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
dromostherapeia.gr


Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ


ΑΓΑΠΑ, ΖΗΣΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!!!!!!!

ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣ , ΔΕΝ ΣΕ ΝΙΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΣ!!

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ!!

ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ!!!

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΕ ΧΑΛΑΕΙ!!!

ΖΗΣΕ ΑΠΛΑ ΑΓΑΠΑ ΤΡΕΛΑ ΔΩΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΛΙΓΑ!!!!!!!!

ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΔΕΝ ΧΑΛΑΕΙ!!!!! ΑΝ ΧΑΛΑΣΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕ!!!!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ!!!!!!!

ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ, ΘΑ ΠΑΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΣ!!!

ΖΗΣΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΧΤΕΣ!!!!!!!!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ!!!!!!

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΠΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΣ!!!!!!!

ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΓΧΩΡΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ!!!!!!

ΜΗ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ , ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
πηγή: 2search